Wroetel

Als trotse en gedreven varkenshouders: zo omschrijven Ludwig en Ann zichzelf graag. Ze houden van hun vak en zijn fier op hun product.


Op de boerderij in Wingene, het hart van de varkensteelt, verblijven de zeugen tijdens de dracht op stro. De biggen blijven bijna een maand bij de moeder. Ze komen sterker in de speenperiode en de zeug kan na het werpen langer herstellen.


"Sinds 2016 verkopen Ludwig en Ann onder de naam ‘Wroetel’ hun vlees rechtstreeks aan de klant."

 

Nadien worden de biggen tot vleesvarkens opgekweekt in de boerderij in Aalter, die net zo landelijk is gelegen. De dieren worden er nagenoeg antibioticavrij opgekweekt. Voor de voeders werken Ludwig en Ann samen met gespecialiseerde familiebedrijven uit de buurt. De uitgekiende samenstelling van de voeders zorgt voor lekker, mals vlees met een uitgebalanceerde verhouding tussen vet en vlees.

 

Sinds 2016 verkopen Ludwig en Ann onder de naam ‘Wroetel’ hun vlees rechtstreeks aan de klant. Want voor hun product krijgen ze graag een eerlijke prijs. En zo kunnen ze het verhaal erachter zelf aan hun klanten vertellen. Luister je even mee? 

Bekijk het fotoalbum