Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte

Wie struisvogelvlees heeft geproefd, kan er moeilijk over zwijgen. Het is opmerkelijk mals en heeft dat leuke tikje zoet. Bovendien is struisvogelvlees ontzettend gezond, want arm aan vet en cholesterol en tegelijk heel rijk aan eiwit en ijzer – vandaar die mooie, donkerrode kleur.

 

Wat een geluk dus dat er net zo dicht bij Lokaal struisvogels worden gekweekt. Want België telt maar drie struisvogelboerderijen. Dat komt omdat er heel veel kennis voor nodig is. Struisvogels zijn speciale beestjes.

 

"Opmerkelijk is dat de dieren op de boerderij worden geslacht. Omdat ze geen stress hebben, is hun vlees extra zacht van textuur."

 

Bert Neirinck noemt Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte graag een uit de hand gelopen hobby. Per toeval kon hij twee struisvogelkuikentjes uit Wallonië kopen. Van het een kwam het ander: Bert liet moederdieren invoeren en begon te selecteren, waarna de bende steeds groter en vrolijker werd.

 

Opmerkelijk is dat de dieren op de boerderij worden geslacht. Dat ze geen enkele stress hebben, maakt hun vlees extra zacht van textuur. Van hun pluimen worden verder plumeaus gemaakt, van het leer handtassen, en de niet-bevruchte eieren worden gebruikt voor heerlijke struisvogellikeur.

Bekijk het fotoalbum

Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 1
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 2
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 3
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 4
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 5
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 6
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 7
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte 8