Schrijvershof

Natuurlijk is er de lekkere melk –  heel wat mensen komen er zelfs vanuit Brussel tot in Ternat om. Er is de fantastische yoghurt. Er is de rijstpap. Maar dé specialiteit van het Schrijvershof is en blijft het heerlijke ijs.
 

Jan en Ineke maken hem recht vanuit het hart. Daarbij vertrekken ze van verse melk van eigen koeien. Bewaarmiddelen zijn verder uit den boze. Met suiker wordt niet overdreven. En het vruchtenijs maken ze uitsluitend van vers fruit, dat ze zo veel mogelijk inslaan bij boeren uit de buurt. Voor hun kruidenijs gaan ze langs bij Duizendblad, die zich ook aansloot bij de familie van Lokaal.

 Het verhaal van het Schrijvershof is in 1994 begonnen, toen Jan de boerderij van zijn ouders overnam. Hij liet het uitgroeien tot een modern bedrijf met melkkoeien en jonge runderen.

"Voor het vruchtenijs gebruiken Jan en Ineke uitsluitend vers fruit, dat ze zo veel mogelijk bij boeren uit de buurt aankopen. "

 

Samen met Ineke bouwde Jan enkele jaren terug een woning aan de boerderij, om dicht bij de dieren te wonen. De eigen hoevewinkel die het paar in 2016 is begonnen, voelt als de kroon op het werk, waarbij de liefde voor eerlijke en gezonde producten centraal staat.  

Bekijk het fotoalbum