Schapenmelkerij Bosschelle

Soms hebben we binnen Lokaal wel eens een klein meningsverschil. Over dit waren we het meteen helemaal eens: de schapenkaas van Schapenmelkerij Bosschelle behoort tot de beste kaas die we ooit mochten proeven.
 

Wat zo mogelijk nog meer verbaast, is dat de maker ervan geen oude rot in het vak is, wel een jonge twintiger, Laurens De Middeleer.
 

Laurens begon in 2013 met melkschapen houden. Hij erfde de liefde voor de dieren van zijn vader, die ze als hobby hield voor hun vlees. Laurens dook in allerlei boeken, ging te rade bij collega’s en experimenteerde intensief met tijden en temperaturen. Tot hij in 2015 met zijn werk naar buiten durfde komen.
 

"Laurens dook in allerlei boeken, ging te rade bij collega’s en experimenteerde intensief met tijden en temperaturen." 
 

De samenstelling van schapenmelk is helemaal anders dan die van koe- of geitenmelk. Ze is cholerolarm en rijk aan calcium en ook geschikt voor mensen met een allergie voor koeienmelk.
 

Bovendien komt de melk van Schapenmelkerij Bosschelle van een oeroud ras, het Belgisch Melkschaap. Zo helpt deze jonge ondernemer ook mee aan de instandhouding van een ras dat met uitsterven is bedreigd.

 

Bekijk het fotoalbum