Ijshoeve D'hooge Scheure

Bij roomijs denk je wellicht spontaan aan dessert. Of aan een vieruurtje op zo'n bloedhete zomerse namiddag waarop het zweet in dikke druppels van je hoofd parelt. Maar wij spreken uit ervaring: het smaakt nog beter op een koele lenteochtend, als eerste maaltijd van de dag. Zeker wanneer het ijs vers gedraaid is.

 

Het roomijs van Ijshoeve D’hooge Scheure is ambachtelijk pur sang. De melk is afkomstig van de koeien die even verderop in de stallen staan. En Peggy verwerkt de melk eigenhandig tot vanille-, chocolade-  of frambozenijs. 

 

Peggy is samen met  haar echtgenoot Lieven met de boerderij gestart in 1993. Hij is een echte boerenzoon. Toen ze hoorden over een boerderij in Stasegem die te koop stond, hebben ze niet lang getwijfeld.

 

Er zijn al goeie jaren geweest, er zijn minder goede jaren geweest. Maar ze doen het nog altijd even graag, zeggen ze.

                        

 

Lieven en zoon Frederik zorgen voor de beesten. Om de melkkoeien sterk en gezond te maken, telen ze de ruwvoeders zelf op de omringende landen.  Als hobby en liefde voor de koeien doen Frederik en Lieven ook mee aan prijskampen – een soort missverkiezing voor de schoonste koe.

 

Peggy van haar kant is verantwoordelijk voor de zuivel. Naast roomijs maakt ze ook hoeveboter, yoghurt, platte kaas, vanillepudding, chocolademouse en chocopasta.

 

Met die fantastische producten in de laadbak, zet Peggy bijna dagelijks koers voor alweer een markt, ergens in de streek. En sinds kort is daarbij ook Lokaal gekomen. 

Bekijk het fotoalbum

DSCF0766
DSCF8803
DSCF0633
DSCF0660
DSCF0784
DSCF0839