Hoeveslagerij Mandeldaele

Mandeldaele is tot ver buiten Oostrozebeke – ‘Roozebeke’ in de volksmond – een begrip. De slagerij met vlees van eigen kweek werd in 2002 opgericht. Vijf jaar later bleek ze al te klein om alle klanten comfortabel te bedienen. 

 

Het geheim van het succes? Een combinatie van factoren, zeggen Evelyn en Celine, de dochters des huizes. 

 

Hier worden alleen koeien gekweekt. Hun vlees bevat meer smaak dan het stierenvlees dat we doorgaans op ons bord krijgen. Bovendien is een koe bij Mandeldaele pas na 5  jaar slachtklaar. Ze krijgt dus alle tijd om vet te kweken. En zodra de temperaturen stijgen, lopen de dieren in de weide. Dat vertaalt zich in vlees dat mooi dooraderd is. 

 

 

Maar de smaak van het vlees, die wordt in hoofdzaak door de voeding van het dier bepaald. Daarom worden de ruwvoeders op de boerderij geteeld. Zo blijft de smaak constant. En zijn ze zeker van de kwaliteit. 

 

Want daar draait het om: kwaliteit leveren. En eerlijk zijn met de mensen. Bewaarmiddelen gebruiken ze om die reden ook nooit. Het vlees krijgt er soms sneller een kleurtje door. Maar dat is hier net een teken van vers- en puurheid. 

Bekijk het fotoalbum