Het Hoorns Geitenkaasje


Het ultieme geluk voor Filip? Als hij in zijn werkplaats kaas staat te maken, de zon door het raam binnenvalt en hij buiten in de weide zijn geiten ziet spelen. 

 

Het Hoorns Geitenkaasje is een oude droom die in vervulling is gegaan. Filip heeft een leven lang in de landbouw gewerkt. Op zijn oude dag wilde hij altijd al geitenboer worden. Dus kocht hij niet lang terug twee geitenbedrijven op en leerde op zichzelf ambachtelijk geitenkaas te maken.  

 

De melk van Filips geiten is opmerkelijk zacht en romig. Het zijn dan ook bijzondere rassen die Filip kweekt:  Nubisch, Toggenburger en Chêvres de Lorraines. Van die laatste zijn er wereldwijd maar 500 erkend. Filip heeft er 40 van. Als hij erover vertelt, zie je van trots zijn ogen blinken.

 

Al maakt het Filip eigenlijk weinig uit welke geit precies tot welk ras behoort. Hij verzorgt al zijn beesten alsof het zijn eigen kinderen zijn.  En als er eentje slecht te been is of van bij de geboorte al een defautje vertoont, dan roept Filip er een dierenarts bij. Zo kan het beest op dit wonderlijke plekje, omringd door weilanden, toch een lang en mooi leven leiden. 

Bekijk het fotoalbum

DSCF5210
DSCF5219
DSCF5182
DSCF5286
DSCF5245
DSCF5257
DSCF5325