Fruithoeve Beurtegoed

Het leven laat zich niet altijd voorspellen. Peter D’hondt heeft een diploma hotelmanagement op zak, zijn echtgenote Suzy Vanhove is kinesiste van opleiding. Maar al meer dan 25 jaar ontwaken ze elke dag tussen prachtige appel- en perenbomen.

 

Peter vertelt graag dat hij al van in de jaren 90 aan korteketeverkoop doet. Het was voor hem zelfs een voorwaarde om de sprong naar fruitboer te maken. Hij houdt ontzettend van het directe contact met de mensen die zijn producten eten. Het is de essentie van zijn vak, vindt hij.

 

"Peter vertelt graag dat hij al van in de jaren 90 aan korteketenverkoop doet."

 

Omdat Peter en Suzy leven van wat de natuur hen schenkt, dragen ze er heel goed zorg voor. Met allerlei milieuvriendelijke ingrepen houden ze de schadelijke beestjes op afstand. En pas als de natuur zichzelf uitzonderlijk niet kan herstellen, grijpen ze in. 

 

Het grote aanbod aan appelen en peren dat daarbij aan de bomen hangt, is opmerkelijk. Met meer dan tien soorten appelen en vijf soorten peren - van fris tot zuur en van zacht tot lekker krokant – zit er voor elke goesting en smaak wel iets moois tussen.

Bekijk het fotoalbum