Fruitbedrijf Roggeman

Meer dan 60 jaar terug plantte grootvader Albert samen met vader Leo de eerste appelboom op het mooie erf in Asse. Het bedrijf ging van vader op zoon over. En zo komt het dat met Dirk de derde generatie aan het roer staat van Fruitbedrijf Roggeman. De volgende staat zelfs al klaar in de coulissen.

 

Dirk koestert een groot ontzag voor de natuur. Hij behoorde tot de eerste boeren in Vlaanderen die Global Gap-gecertificeerd waren, een keurmerk voor milieuvriendelijk telen. Door zijn grondige kennis en een stoet aan ecologische ingrepen moet er minder worden gesproeid. Het weerstation dat hij heeft geïnstalleerd, laat hem toe om heel precies te handelen.

 

"Met Dirk staat derde generatie aan het roer staat van Fruitbedrijf Roggeman."

Op de 20 hectare grond groeit een mooie variëteit aan appelen. Op een klein stukje land worden ook peren en pruimen gekweekt – vooral oude rassen die in de streek naam en faam genieten.

 

Het meeste fruit wordt als vers fruit verkocht. Een deeltje ervan laat Dirk persen tot gezonde sappen zonder toegevoegde suikers. Dirk werkt ook samen met Jurgen Holvast van Domaine Holvast, die calvados en cider van de appels maakt. Een appeltje voor de dorst, zeg maar.

Bekijk het fotoalbum