Brood.

Als mensen samenwerken, ontstaan vaak mooie verhalen.


Kris Goegebeur is een heuse kanjer in zijn vak. Werd een aantal jaar geleden in de top 5 van beste Belgische bakkers opgenomen en door de brood- en banketbakkers verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar. Je moet Kris niet leren hoe hij een brood of  een taartje bakt. Toch besloot hij vorig jaar om zijn zaak te sluiten.

 

Op hetzelfde moment flirtte Brecht Deleye met de idee om de kledijsector vaarwel te zeggen en een eigen zaak te starten. Toen hij vernam dat Kris met de bakkerij wou stoppen, ging hij even langs. Om een klapte te doen. Konden ze misschien samenwerken?

 

En zo is Brood. geboren.

 

De bakkerij annex bistro, die in een prachtig pand in Roeselare huist, moet ‘de revolutie van het brood’ ontketenen. Industriële meelverbeteraars komen er hier niet aan te pas. Want brood, dat heeft tijd nodig om te rijzen. Minstens een halve dag.  Sommige broden mogen hier zelfs een week rijpen voor ze de oven ingaan. 

 

 

Bovendien wordt hier met kwaliteitsvolle, vaak oude graansoorten gewerkt. Zuurdesem, maar ook spelt is bij Brood. erg geliefd.

 

De filosofie van het huis: als je brood met respect behandelt, smaakt het voller en beter. Het verteert ook makkelijker. En bovendien: hoe meer je brood tijd heeft om te ‘ontwikkelen’, hoe langer het vers blijft. Dankzij een dubbel baksysteem blijft de korst trouwens hermetisch dicht en wordt het vocht vanbinnen optimaal behouden. Ook dat zorgt ervoor dat brood van Brood. zich makkelijk kan bewaren.
 

Of hoe Kris en Brecht ons ‘elke dag een klein stukje geluk’ willen schenken. 

Bekijk het fotoalbum