Bokkeslot

Willem heeft met Bokkeslot een prachtig verhaal geschreven. De kinderboerderij bestaat al 25 jaar nu. Op een lapje grond even verderop kunnen gezinnen de groenten oogsten die Willem er samen met Bert heeft geplant. En samen met Klaas van De Hakboer stelt hij elke week om en bij 100 groentepakketten samen.


Maar Willem heeft een droom. Hij wil een volwaardig landbouwbedrijfje uit de grond stampen. En hij hoopt dat Lokaal die droom mee kan helpen waarmaken.
 

 

Op het nieuwe perceel worden om en bij 45 soorten groenten en gewassen geplant. Die moeten over 2 jaar het label ‘bio’ dragen.
 

Want hij begrijpt het belang van de natuur en werkt al jaren zo ecologisch mogelijk.  Hij luistert goed naar de grond, gebruikt ecologische mest en weert chemische sproeistoffen.

 

Bovendien gaat geen groente hier verloren. Wat op Lokaal blijft liggen, gaat op de kar van de zelfoogst, waar gezinnen het kunnen meenemen. En wat gezinnen op de kar laten liggen, wordt gebruikt om de dieren te voeden of de grond te verzorgen. Een cirkel die mooi rond is. 

Bekijk het fotoalbum